*Brains are the new tits*

Omdat een borstvoedingsprobleem vaak ook met de juiste informatie en inzichten te voorkomen is, werken wij nét ietsje anders. Voorkomen is immers beter dan genezen. In plaats van dat je ons benadert zodra je een probleem hebt, delen wij graag onze kennis met je voor en tijdens je borstvoedingsperiode. Gezamenlijk proberen we je borstvoedingsperiode zo optimaal mogelijk in te richten.

Bekijk hieronder welke cursussen, consulten en mogelijkheden er zijn tijdens je borstvoedingsperiode. Weet je nog niet precies wat je nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor advies welke afspraak bij jouw situatie past.

020 - 471 27 29 en kies optie 2.

 • Prenataal Consult

  Gezien wij graag voorafgaand aan de borstvoedingsperiode samen met jou een Borstvoedingsplan willen voorbereiden, bestaat het eerste contact uit een prenataal consult tijdens je zwangerschap.


  Zo kun je kennis maken met de lactatiekundige en kan zij een compleet beeld krijgen van jouw gezondheid en je zwangerschap. Hierbij komen vragen aan bod zoals: Hoe ziet je ideale start eruit? Hoe lang wil je voeden? Wat zijn je valkuilen? Wat zijn je eerdere ervaringen?

  Je persoonlijke borstvoedingsplan is gebaseerd op jouw eigen wensen.

 • Thuisconsult

  Eerste consult & vervolg consult

  Heb je een borstvoedingsprobleem of heb je advies nodig? Een consult aan huis is vooral geschikt als je nog niet mobiel genoeg bent om naar onze praktijk te komen.Tijdens het thuisconsult bespreekt de lactatiekundige met jou het verloop van je zwangerschap, bevalling en borstvoedingsperiode tot nu toe.


  Daarnaast zal ze meekijken met de voeding en samen met jou een borstvoedingsplan opstellen waar je verder mee aan de slag kunt. Afhankelijk van het verloop van je borstvoedingsperiode na het eerste consult kunnen er één of meerdere consulten ingepland worden om samen met jou de puntjes op de "i" te zetten

 • Praktijkconsult

  Eerste consult & vervolg consult

  Je komt bij de lactatiekundige op de praktijk langs voor het juiste advies en/ of tips om je te ondersteunen in je borstvoedingsperiode. Denk hierbij aan tips omtrent aanleggen, pijnvrij voeden (dat kan!), wennen aan de fles of buitenshuisvoeden (hoe dan?!)


  De lactatiekundige bespreekt het verloop van je zwangerschap, bevalling en borstvoedingsperiode tot nu toe. Daarnaast zal ze meekijken met de voeding en samen met jou een borstvoedingsplan, en eventueel een vervolgafspraak, maken waar je verder mee aan de slag kunt.

1 van 3

Borstvoedingscursus

De borstvoedingscursus is bedoeld voor jou en je partner om algemene kennis te verkrijgen over borstvoeden en de eerste veertig dagen van jullie kindje.

Tijdens deze cursus wordt alles rondom de borstvoeding besproken zodat je goed geïnformeerd van start kunt gaan: goed aanleggen, genoeg melk en andere onderwerpen zoals inzicht in het gedrag en taal van je pasgeboren baby. Daarnaast krijg je belangrijke handvatten voor deze uitdagende periode.

De borstvoedingscursus vindt plaats tegen het einde van je zwangerschap en we raden je aan om samen met je partner deel te nemen.

Aanmelden voor cursus

If you want to book your breastfeeding course in English click the button below.

Breastfeeding course

Kolf doormeten

Heb je een kolf geleend of gekocht van iemand anders en wil je weten of deze ook hygiënisch schoon is en nog voldoende zuigkracht heeft? Wil je je eigen, oude kolf opnieuw gebruiken of heb je het idee dat je minder kolft dan voorheen?

Bij ons kan je de zuigkracht van je kolf laten doormeten, de motor laten checken op vuil en onderdelen laten vervangen waar nodig.

Neem de kolf inclusief kolfset (alle onderdelen) mee. Zorg dat deze set volledig is, schoon, ontvet, en droog.

Als de kolf bij Boezemvriend gekocht is, dan is deze service gratis. Anders kost het doormeten 20 euro.

Boek hier je consult

Schrijf je hier in voor een cursus.

Breastfeeding course English