Cursus Babymassage

Cursus Babymassage

Woensdag / Wednesday
12.00 – 13.30 / 14.00 - 15.30
NL/ENG SPOKEN

Quality time voor jou en je kindje!

Babymassage is een cursus voor ouder en baby  (vanaf 6 weken oud). Tijdens de cursus wordt de theorie besproken waarom aanraking voor je kindje zo goed is. En dat is het! Aanraking is tenslotte een basisbehoefte. Ook de motorische ontwikkeling komt ter sprake, maar het is vooral veel aanraken en contact maken met je kindje. Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft een veilige hechting en het werkt voor baby’s ontspannend en kalmerend.

Elke les bestaat uit:

Theorie * Massagetechnieken * Gymoefeningen.

Aanraking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van baby’s en blijkt zelfs essentieel voor de ontwikkeling van het babybrein, de hechting tussen ouder en kind en het reguleren van het stresssysteem van de baby. Daarnaast kan babymassage goed helpen bij buikkrampjes of obstipatie en kan het rust geven bij huilbaby’s. Middels de technieken die worden behandeld in de cursus heb je genoeg materiaal om een leuk ritueel te creëren bij het omkleden of na het badje. Je zorgt er voor dat je kindje aanraking als prettig ervaart en helpt bij het ontdekken van het eigen lijfje.

Masserende ouders hebben ervaren dat de band met de baby versterkt werd en dat de massage de eigenwaarde van hen als ouder verhoogde.

Wanneer

Elke woensdagmiddag. Doordat de cursus begin van de dag wordt gegeven, heeft de baby nog niet veel prikkels gehad. Dit is ook de reden dat slechts één ouder of verzorger mee kan doen.

Kosten

De cursus bestaat uit 4 lessen en bedraagt € 80,- (betaling middels factuur) inclusief lesmapje.

Graag zelf meenemen:

Badhanddoek, voeding (baby’s hebben vaak honger na de massage), speeltje en evt. schone kleding.

Therapeut

De cursus wordt gegeven door Esther Taling. Zij is oefentherapeut Mensendieck en is onder andere gespecialiseerd in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Esther geeft, naast deze cursus, ook de zwangerschapscursus, kraammassages en behandeld verschillende klachten volgens de methode Mensendieck. Meer hierover vind je op www.haptomotion.nl   

Studio Boezemvriend

Overtoom 205, 1054 HT

Amsterdam

Next Up

Wed 10 January

12:00 - 13:30

SPECIALIST

Esther Taling

Oefentherapeut

Ik ben in 2013 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam en heb mijn Bachelor of Health behaald. Naast reguliere oefentherapie heb ik altijd interesse gehad in het begeleiden van zwangere cliënten. Zo ben ik mij verder gaan ontwikkelen in ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ (Methode Röst). Daarnaast geef ik zwangerschapsmassage en babymassage. Aanraking is een basisbehoefte en om moeder en kind daarbij te begeleiden is iets heel moois. more...
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt